Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
ДОБРОДОШЛИ НА САЈТ НАШЕ ШКОЛЕ!

117756445 1180947132283204 7033420413529170899 n Ове године је наша школа имала ту част да први пут учествује у међународном HIPPO такмичењу из енглеског језика - Hippo “English Without Borders“ Olympiad (HIPPO Олимпијада „Енглески без граница“). Ово такмичење се одржава већ осам година заредом и за то време је прерасло у глобално такмичење у коме сваке године учествује више од 30. 000 ученика из 40 земаља широм света. Ученици се такмиче на више нивоа знања у осам старосних категорија почев од ученика нижих разреда основне школе па све до најстаријих средњошколаца, а од тога само између 150 и 200 ученика добије ту привилегију да се такмичи у финалу.

Крајем фебруара ове године у нашој школи је по први пут одржан прелиминарни круг такмичења под руководством наставнице енглеског језика Весне Димитријевић која је била координаторка такмичења за нашу школу. На такмичењу је учествовало седам ученика из неколико разреда у категоријama Little Hippo, Hippo 1 i Hippo 2 и сви су остварили изузетно добар успех. Међутим с обзиром на масовност такмичења, строге критеријуме са мало толеранције за грешку и свеобухватност тестирања (тестира се познавање вокабулара, граматике, и синтаксе језика, разумевање прочитаног на страном језику, као и разумевање одслушаног текста са одговарањем на питања) у наредни ниво такмичења прошли су само они који су остварили најбоље резулате и то су били ученици четвртог разреда Павле pastedImagebase640 Вилчек и Ена Ивковић, који су имали максималан број бодова, као и ученица трећег разреда Олга Зуровац.

Услед избијања епидемије Корона вируса широм света следећи ниво такмичења је морао, као и редовна настава, да се одржи online. То је овом приликом значило да су у полуфиналном кругу тамичења ученици полагали тест преко сајта HIPPO организације док су их организатори такмичења за нашу земљу будно пратили преко Zoom платформе која се користи за видео позиве.

Између више хиљада такмичара широм света у свакој категорији бирају се само 25 најбољих који добијају прилику да учествују у финалном кругу такмичења. Наша школа има ту срећу да је међу најбољима јер је један од наших ученика, Павле Вилчек, освојио максималан број бодова и тако се пласирао се у финале и остварио велики успех на такмичењу. Он је један од малобројних ученика из Србије који ће се такмичити са најбољима из целог света.

Финални круг такмичења је, као и сваке године, био предвиђен да се одржи у Италији, али нажалост поново је ова пандемија умешала прсте тако да ће и финале које нас очекује у септембру морати да се одржи преко интернета. Са жаљењем што пропушта дивну прилику за ново искуство и путовање у Италију нашем ученику желимо пуно среће и да и у финалу заблиста као и до сада и оствари заиста импозантан успех!

ПРОЈЕКТИ

zdravo rastimoeko

5

Skola bez nasilja

 

 leadersshowcase school

skola buducnosti

jedan u milion

dils

profesionalna orijentacija

 

druga sansa 640x279

Copyright © 2021 ОШ "Јован Јовановић Змај" Rights Reserved.