Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
ДОБРОДОШЛИ НА САЈТ НАШЕ ШКОЛЕ!

voda Поводом Светског дана вода у нашој школи педагошки асистент, Ивана Османовић и наставница хемије, Катарина Димитријевић су дошле на идеју да обележе овај значајан датум са ученицима млађих и старијих разреда разноврсним активностима. Наиме, Ивана се потрудила да занимљивим огледима, пригодном приредбом уз песму и игру подстакне малишане на размишљање о улози и значају воде, док је наставница хемије кроз интерактивно предавање и презентацију са виртуелним експериментима ученике старијих разреда подсетила на све оно што о води знају.

Уз занимљиве костиме, колаче у облику капљица воде, кецељица са хемијском формулом воде и уз огледе, ученици млађих разреда су сазнали и нешто ново. Сами су дошли до закључка да је вода добар voda 1 растварач, да нема боју, укус и мирис и да је добар проводник. Занимљиво је било гледати како реализују експерименте и колико се радују када дођу до нових сазнања.

Ученици пак старијих разреда су се бавили мало озбиљнијом тематиком. Презентација која је сликовито представила хемијске и физичке особине ове течности кроз виртуелне огледе и видео записе, подстакла је све присутне на размишљање о томе колико је човек неодговоран кад је у питању заштита воде; како није свестан њене улоге и значаја. Сазнали су много тога новог, па су самоиницијативно решили да направе занимљиве слогане о значају воде и тиме подигну свест код оних који је потпуно занемарују

Током свих ових активности, сви су дошли до истог закључка, а то је да је вода неизбежан састојак живота! Ова дан је све ученике подсетио на то.

voda3

ПРОЈЕКТИ

zdravo rastimoeko

5

Skola bez nasilja

 

 leadersshowcase school

skola buducnosti

jedan u milion

dils

profesionalna orijentacija

 

druga sansa 640x279

Copyright © 2024 ОШ "Јован Јовановић Змај" Rights Reserved.