Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
ДОБРОДОШЛИ НА САЈТ НАШЕ ШКОЛЕ!

Poster Dana demokratske kulture Custom У оквиру пројекта „ Квалитетно образовање за све“ који се у нашој школи реализује више од годину дана, наставници, учитељи и ученици редовно организују активности са циљем јачања свести о поштовању разлика међу људима и повећања квалитета наставе за све применом модела демократске културе. Тематски конципирани дани, хуманитарне акције, радионице, предавања, трибине, угледни часови само су неке од наведних активностичији исходи одговарају поменутом пројекту.

У временском периоду од 4. до 8. априла одржана је седмица коју смо симболично назвали „ Дани демократске културе“. Седмица је била замишљена тако да се сваког дана реализује понека активност са циљем подсећања ученика на постојање квалитетног образовања за све без обзира на верску припадност, културолошку или физичку различитост уз примену модела демократске културе. Учешће су узели ученици старијих и млађих разреда, учитељи и наставници како из матичне школе тако и из свих издвојених школских јединица Рутевца, Бобовишта, Делиграда, Брадарца и Вукашиновца. Понедељак је био резервисан за тематски конципирану наставу. Учитељи и наставници су обрађивали наставне јединице које су се бавиле националним мањинама, друштвеним различитостима, родном равноправношћу комбинујући садржаје са садржајима других предмета. Интервју са родитељем који има чудно занимање био је предодређен за уторак. У среду су ученици мењали улоге: дечаци су правили торте, палачинке, месили хлеб, пресвлачили лутке, а девојчице су играле фудбал, радиле послове аутомеханичара. У четвртак су сви заједно размењивали поклоне да би потом у петак све ове активности крунисали приредбом за Дан Рома не би ли се сви присутни упознали са историјом, културом, традиционалном ношњом, обичајима овог народа.

Дани демократске културе су протекли у веома лепом расположењу. Ученици, учитељи и наставници су радо учествовали у свим активностима и још једном доказали да су сви једнаки и да уживају иста права.

ПРОЈЕКТИ

zdravo rastimoeko

5

Skola bez nasilja

 

 leadersshowcase school

skola buducnosti

jedan u milion

dils

profesionalna orijentacija

 

druga sansa 640x279

Copyright © 2024 ОШ "Јован Јовановић Змај" Rights Reserved.