Повратак на врх

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
ДОБРОДОШЛИ НА САЈТ НАШЕ ШКОЛЕ!

IMG 2962703b004eb495d4c65aab7c4573f9 V У основној школи Јован Јовановић Змај“ дана 5. 04.2022. године одржан је  час на тему Светски дан здравља“. Часу су присуствовали ученици седмог и осмог разреда.

У оквиру овог часа обрађено је неколико поглавља. Са ученицима су наставник биологије, Стеван Дачић и наставница хемије, Катарина Димитријевић, разговарали о физичкој активности и о томе колико је, заправо, важно бавити се физичким активностима и које су добре стране истих.

Наставници су поменули и хигијену. Хигијена је један од важних сегмената живота. Стога су посебну пажњу посветили овој теми. Разговарали су о физичкој и психолошкој хигијени. Физичка је свима већ добро позната. Под психолошком хигијеном поменули су значај позитивног става размишљања и присуство лепих мисли. IMG 6cae84b4cbead6edb8a1dc03ee65f02f V

Нека од поглавља која су наставници обрадили тог дана била су и спавање, одмор и боравак у природи. Ученике су подсетили на то колико је важно имати здрав и редован сан. Причали су и о томе како осам сати дневно треба посветити одмору, осам сати раду и осам сати сну како би организам функционисао нормално. Такође, поменули су и чињеницу да су шетња и боравак у природи неопходни за здрав живот.

За сам крај предавања су оставили исхрану. У оквиру исхране причали су о значају правилне исхране : које намирнице су добре, које се треба редовно уносити у организам. Поменули су деци лоше стране брзе хране, газираних пића и прекомерног уноса шећера. Подсетили су се мало и пирамиде исхране. 

ПРОЈЕКТИ

zdravo rastimoeko

5

Skola bez nasilja

 

 leadersshowcase school

skola buducnosti

jedan u milion

dils

profesionalna orijentacija

 

druga sansa 640x279

Copyright © 2024 ОШ "Јован Јовановић Змај" Rights Reserved.